Souvlaki: Frigărui grecești de pui cu sos tzatziki
Ingrediente
Pentru sosul tzatziki
1 cană cu iaurt grecesc
1/2 castravete lung, tocat cubulețe
1 lingură cu ulei de măsline
2 linguri cu zeamă de lămâie
1/4 cană cu mărar proaspăt, tocat
1 cățel de usturoi tocat mărunt
sare și piper măcinat, după gust
Pentru frigărui
650 de grame de piept de pui tăiat în felii lungi, de aproximativ 1,5 centimetri grosime
650 de grame de piept de pui tăiat în felii lungi, de aproximativ 1,5 centimetri grosime
1/4 cană cu iaurt grecesc
zeama și coaja de la o lămâie
1 linguriță cu oregano uscat
1 linguriță cu pudră de usturoi
1/4 cană cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
un praf de boia iute
ulei de măsline
sare și piper după gust
Mod de preparare
Sosul tzatziki
Amestecă într-un bol iaurtul cu castraveții cubulețe, uleiul de măsline, zeama de lămâie și usturoiul.
Asezonează cu sare și piper, adaugă mărarul și amestecă.
Frigăruile de pui
Într-un bol mic, amestecă iaurtul, zeama și coaja de lămâie, oregano, pudra de usturoi și boia.
Într-un alt vas, pune peste feliile de pui amestecul de iaurt și lămâie, acoperind carnea pe toate părțile cu sos.
Înfige fiecare felie de piept de pui pe bețele pentru frigărui, înțepându-le pe o parte pe cealaltă, ca și cum ai forma o linie ondulată.
Stropește frigăruile pe fiecare parte cu ulei de măsline și asezonează cu sare și pipet.
Pune frigăruile pe grătar și lasă-le până când se rumenesc bine, timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
Servește-le fierbinți, alături de sosul tzatziki.