Supa crema de fasole boabe
Mancaruri / 20.08.2009

Mod de preparare

O mancare lejera si foarte gustoasa.

Ingrediente:


- 500 grame fasole boabe (alege bobul mare si alb),
- 100 ml vin alb,
- un morcov mare, o telina mica, o ceapa mare, cimbru uscat, un catel de usturoi,
- un borcan de smanatana,
- o cana de lapte,
- un galbenus de ou,
- ulei, sare, piper.

Preparare:


  • Pune la fiert fasolea (primele doua ape le arunci) sau cumpara fasole prefiarta. Adauga in apa care fierbe un morcov si telina taiate in bucati mari. Acopera si lasa sa fiarba.
  • Taie fin ceapa si pune-o la calit in putin ulei. Adauga un catel de usturoi tocat fin. Lasa sa se inmoaie si stinge cu vin. Lasa sa se raceasca, apoi adauga smantana amestecata cu un galbenus de ou.
  • Cand fasolea si legumele sunt fierte, pune-le intr-un blender si paseaza-le. Pune crema la loc in oala, adauga laptele si circa 1,5 litri din apa in care a fiert fasolea. Potriveste de sare si piper. Adauga cimbru si lasa totul sa traga un colocot. Supa trebuie sa fie cremoasa si consistenta.
  • Da deoparte si adauga ceapa calita si smantana.
  • Serveste rece sau calda, simpla sau cu feliute fine de slanina, rumenite in tigaie, fara ulei.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro