Terina de peste cu spanac
Mancaruri / 21.03.2013

Ingrediente

Pentru terina: 400 g peste alb,fara oase, 2 albusuri de ou, 150 g spanac, sare, piper alb. Pentru sos si decor: bulion, smantana, lamaie, patrunjel.

Mod de preparare

Se da pestele prin masina de tocat-eu l-am pus la robot. Ah, si punga era de 600 de g de cod, dar cred ca daca aveam 1 kg era mai bine... Se amesteca cu albusurile, se asezoneaza cu sare si piper. Eu l-am stropit cu putina zeama de lamaie dupa ce l-am decongelat, sters, uscat... Spanacul, fiert in apa cu sare pentru a-si mentine culoarea verde se scurge, se toaca si se trage la tigaie in unt. Intr-un vas Jena, uns cu ulei si tapetat cu folie de aluminiu sau pergament- eu n-am avut vas Jena decat rotund si nu mergea...si in tava de chec iar nu mergea ca era prea mare tava pt. cantitatile destul de mici...si am gasit o tavitza, de fapt o cutie pt. cuptorul cu microunde, numai buna pt. terina mea. Asaaa...am pus in cutiutza un strat de peste, un strat de spanac, de fapt, stratul de spanac...si inca un strat de peste. Am pus cutia intr-o tava cu apa la cuptor, adica in bain-marie, timp de 25 de minute. Dupa ce a fost gata, l-am lasat la racit, l-am taiat in felii si am suprapus doua felii una peste alta... Se serveste cu sos couli(rosii mixate, strecurate, asezonate cu sare, piper, ulei, otet si tabasco)-...eu n-am avut rosii-v-am zis ca nu-mi plac? -si nici tabasco...Am folosit bulion facut de soacra-mea. Se decoreaza cu patrunjel, trandafir de lamaie si stelute de smantana.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro