Ingrediente
- 800 g file de peşte Novac
- 1/2 lămâie
- 1 ceapă mare
- 1/2 brocoli
- 1/2 conopidă
- 1 ardei roşu
- 200 g bulion
- 2 morcovi
- 1 lingură pastă ardei iute
- sare
- piper
- cimbru
- pătrunjel
- 2 foi de dafin
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 căni apă
Mod de preparare
Peştele curăţat de solzi se aşază pe fundul unui vas yena astfel încât să îl acopere complet. De de regulă un file este suficient, cel de-al doilea rămânând pentru stratul următor.
Legumele fierte şi scurse se pun peste peşte, se adaugă rondele de ceapă crudă, condimente, lămâia tăiată băcăţi mari, jumătate din bulion şi pasta de ardei iute. Se continuă cu un alt strat de peşte, apoi legume, mirondenii, uleiul de măsline şi la final apa.
Se lasă la cuptor aproximativ o oră jumătate la foc mediu până ce toate ingredientele se vor frăgezi. Se pot adăuga măsline după preferinţe.
Se consumă atât rece, cât şi caldă!
An terminat de facut tocanita.Dar am simtit ca in reteta era cam putina ceapa. As recomanda la toate mamiciile care citesc comentariu sa puna cam 2-3 cepe mari :)