"Turnulet" cu somon
Mancaruri / 21.03.2013

Ingrediente

10 cartofi potriviti, o cutie de branza Arla(500g), 400g file de somon, 25 ml supa de carne, 25 g unt, 1 lingura pesmet, marar, sare, piper. Pentru sos: 2 oua, 2 linguri faina, 150ml smantana, sare.

Mod de preparare

1.Speli bine cartofii si ii fierbi, cu tot cu coaja, in apa cu sare. Ii strecori, cureti coaja si ii tai felii. Separat, amesteci intr-un castron cele doua oua batute, faina, smanatana si un praf de sare si piper, pana se obtine un sos gros. 2. Ungi o forma termorezistenta cu unt, tapetezi cu pesmet, asezi un strat de felii de cartofi, si acoperi cu felii de branza daneza de tip feta, Arla, apoi inca un strat de cartofi si somon. Urmeaza inca un strat de cartofi, branza, cartofi si somon si la final, cartofi. 3.Peste toate acestea, torni amestecul de oua, faina si smantana. Torni in tava supa de carne si introduci musacaua in cuptorul bine incins pentru circa 45 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Cu ajutorul unui pahar uns cu ulei pe care l-am introdus in musaca, am realizat "turnulete" peste care am presarat marar.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro