Varză călită cu mere și oțet balsamic
Ingrediente
- o varză mare albă sau roşie
- 5 mere de mărime medie
- 2 foi de dafin
- 3 lg ulei
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 5 linguri oţet balsamic
- 2 lg zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare
Se toacă varza cât mai mic, se freacă cu sare şi se lasă la înmuiat aproximativ 10 minute. Imediat după aceea, aceasta se căleşte împreună cu ceapa şi morcovul în uleiul deja încins, având grijă să amestecăm cât mai des pentru a evita să se lipească.
Merele răzuite vor fi şi ele adăugate ulterior, apoi 250 ml de apă, puţină sare şi piper. Lăsăm la fiert aproximativ 30 de minute, completăm cu zahărul, oţetul şi două foi de dafin şi ne pregătim ca în 5 minute să închidem focul.
Poftă bună!