Broccoli cu iaurt şi usturoi
Retete vegetariene / 03.06.2016

Ingrediente

1 bucată de broccoli
1 iaurt grecesc
2 căţei de usturoi pisaţi
pătrunjel tocat mărunt sau mărar, dacă preferi
1 lingură cu zeamă de lămâie
sare de mare
piper negru măcinat.

Mod de preparare

Pentru a fierbe corect broccoli se pune într-o cratiţă apă de un deget şi se lasă sub capac bucheţelele de broccoli timp de 5 minute, asfet să-şi păstreze culoarea şi consistenţa cât de cât crocantă. Nu trebuie să fierbi niciodată broccoli mult timp până când îşi pierde culoarea şi se înmoaie, deoarece nu va avea un gust bun.
Pentru a prepara sosul de iaurt şi usturoi se amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui tel până când se omogenizează bine.
Se toarnă peste broccoli sosul sau se pot înmuia bucăţile de broccoli în sos.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro