Ingrediente
7-8 bucati cannelloni (paste tubulare) 25 gr parmezan razuit Umplutura 150 gr branza ricotta 100 gr mozzarella razuita 50 gr parmezan razuit 150 gr spanac (poate fi congelat) 1 ou mic 1 varf lingurita nucsoara macinata sare, piper negru Sos de rosii 1 conserva de rosii (400 gr) 3 catei usturoi 10 rasnite fulgi de chili 6-8 frunze de busuioc (sau 1/4 legatura patrunjel) 2 liguri ulei 1 priza de zahar (optional) sare
Mod de preparare
Se incinge uleiul pentru sosul de rosii. Se adauga chili si usturoiul tocat marunt si se caleste rapid pana incepe sa miroasa. Se adauga conserva de rosii mixata in blender si se fierbe 5 minute, adaugand sare dupa gust si zahar daca simtiti ca sosul e acid. Se stinge focul si se adauga busuiocul (sau patrunjelul) tocat marunt. Pentru umplutura, spanacul daca e proaspat se opareste, se scurge bine de apa si se toaca, iar daca e congelat se docongeleaza si se scurge bine de apa. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Se condimenteaza umplutura cu nucsoara, sare si piper dupa gust. Se pune o oala mare cu apa si sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se da focul la mic si se adauga cannelloni (in ture, nu-i inghesuiti in oala). Se fierb timp de 5 minute. Pastele vor fi doar pe jumatate fierte dupa acest timp. Se scot cu o paleta pe un prosop curat. Intr-o tava care merge la cuptor (de 23 x 15 cm), se pune pe fund un strat subtire de sos de rosii. Se ia cu grija cate un cannelloni, se aseaza in picioare in tava. Se umple cu amestecul de branza si spanac, folosind o lingurita. Se culca tubul in tava. Se repeta umplerea, pana terminati tuburile. Se toarna restul de sos de rosii peste cannelloni. Se da tava la cuptor, la 200C, timp de 30 minute. Se presara parmezan si se da sub grill inca 5 minute, pana se rumeneste. Se serveste cald