Mod de preparare
Inevitabil, gandul te poarta catre retetele de pizza, paste, lasagna sau catre vinurile fine... Nimic mai adevarat, insa acestea nu cuprind, neaparat, toate secretele bucatariei italiene. Exista multe alte bunatati cu care maestrii gastronomiei din Italia incanta iubitorii de delicatese.
Am avut ocazia, recent, de a calatori in Italia, intr-o regiune frumoasa, de munte, numita Trento. Fiind o gurmanda innascuta, precum si o admiratoare a preparatelor autentice italiene, am decis sa vizitez cateva restaurante cochete.
Spre surprinderea mea, atat din meniuri, cat si din recomandarile ospatarilor, lipsea (aproape) cu desavarsire pizza. Explicatia? Pizza este, mai degraba, un produs de patiserie la ei, iar restaurantele locale de calitate prefera sa serveasca mancaruri fine, pe baza de paste si nu numai, la care poti "asorta" un vin bun.
Putin uimita, am urmat recomandarile "casei" si am incercat friptura de vita, servita cu un sos subtire si putine legume, portie care, prin consistenta si aspect, imi dadea impresia ca ma aflu, mai degraba, intr-o provincie franceza, decat intr-o statiune italiana.
Inaintea fripturii, italienii servesc ca antreu o salata deosebit de gustoasa, cu multe verdeturi (din care nu lipseste rucola), si un orez amestecat cu parmezan. Nu credeam ca o sa spun asta vreodata, insa italienii gatesc poate cel mai bun orez din lume (aviz bucatarilor chinezi!).
Pentru a-ti forma o idee despre "fata nevazuta" a bucatariei italiene si pentru a incerca pe propriile-ti papile gustative deliciile care se pregatesc acolo, iti propun patru retete de mancaruri foarte gustoase, pe care nu vei regreta ca le-ai incercat. Retetele sunt preluate din volumul "Bucatariile lumii", aparut la editura House of Guides, in 2008.
as.dori.si.eu.retera.de.rizzo.fredo
nimic nu se compara cu bucataria italiana chiar daca in romania sau cel putin multi romani o privesc cu dispret (paste si iar paste)e una dintre cele mai sanatoase retete usoare fara grasimi fara rantas si fara afumatura Ce imi place cel mai mult e ca au grija de sanatatea lor prin felul cum maninca ceea ce la noi nu prea are insemnatate .bucataria siciliana este cea mai buna si cea mai complexa .JOS palaria
spaghete milaneze 500gr spaghete ,200gr ciuperci conserva ,200gr sunca presata,100gr cascaval,500gr sos de rosii, busuioc verde ,200gr unt ,usturoi,sare si piper dupa gust Mod de preparare se pun pastele intr-o oala mare ,cu multa apa ,sare si putin ulei . Dupa ce s-a fiert pastele se strecoara intr-o strecuratoare ,se scurg si le amesteci cu ulei . Intre timp sunca se taie felioare subtiri ,ciupercile se taie lamele si se calesc in unt .Se adauga sosul de tomate .Aceasta compozitie dupa ce ai calit-o o adaugi peste spaghete .Adaugi mult parmezan ,usturoiul pisat ,busuioc si piper .Pofta Buna
dak se poate as vrea si eu reteta la lazzania :Dms as
IMI PLAC FOARTE MULT RETETELE DIN BUCATARIA ITALIANA , SUNT GUSTOASE, USOR SI RAPID DE PREPARAT. SI AM MAI OBSERVATVA NU I NGRASA. CRED CA SE MERITA SE LE INCERCATI. POFTA BUNA !
super , as dori si reteta pentru spaghete milaneze