Gnocchi cu sos de mazare
Paste / 27.05.2013

Ingrediente

Ingrediente aluat gnocchi: 5 cartofi, 4 linguri de faina, 1 ou, 1 praf de sare. Pt. sos: 250g sunca, 100g costita, 1 ceapa, 1 lingura ulei, 200g mazare, 500 ml smantana, sare, piper alb, boia dulce sau iute, cateva fire de patrunjel.

Mod de preparare

1. Se curata cartofii de coaja si se trec prin razatoarea cu ochiuri mici, dupa care se amesteca cu faina, oul, sarea. Se framanta astfel un aluat de cartofi. 2. Din aluat se formeaza suluri din care se taie bucati mici si fiecare bucata va fi presata usor cu furculita inmuiata in apa rece. Acestea sunt gnocchi care vor fi pusi la fiert in apa fierbinte cu sare. Cand se ridica la suprafata apei, inseamna ca s-au fiert. 3. Se taie cat mai marunt ceapa si sunca, iar costita se taie fasii, apoi se vor praji in ulei. 4. Se caleste ceapa, se adauga sunca si costita si se lasa impreuna sa se rumeneasca, dupa care se adauga smantana si mazarea. Se tine pe foc pana ce sosul se ingroasa. Se potriveste gustul de sare, boia si piper si se aduce la masa alaturi de galustele de cartofi, totul presarat cu boia. Alaturi de un pahar de vin alb si rece a fost nemaipomenit de bun ;-)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro