Ingrediente
Ingrediente: o cutie de tagliatelle de spanac, 100g somon afumat, 200g mazare fiarta. Pentru sosul de marar: 2 linguri de unt, 3 linguri de faina, o cana cu lapte, 2-3 linguri de smantana, o legatura de marar, sare si piper alb.
Mod de preparare
Intr-o oala de 5l umpluta pe treisferturi cu apa, punem sare si cand da un clocot adaugam tagliatelle de spanac si lasam sa fiarba intre 8-11 minute, cat scrie pe ambalaj. Nu punem ulei in apa, deoarece pastele absorb uleiul, nemaiputand ulterior sa absoarba sosul. Cand sunt fierte, le trecem sub un jet de apa rece. Putem pune un strop de ulei peste ele, sa nu se prinda sau sa se lipeasca. Cat timp fierbe apa cu tagliatelle, preparam sosul de marar. Untul se pune in oala incinsa, speciala de preparat sosusi, Delimano. Cand devine lichid se pune faina si se amesteca bine.Se toarna laptele cald, atentie! nu trebuie sa fie rece, apoi smantana si amestecam repede ca sa nu aiba timp cocoloasele sa se faca (observati cat de versatil am ocolit cacofonia :P). Sosul se va ingrosa imediat. Adaugam mararul taiat marunt,-eu am avut congelat, asezonam cu sare si piper alb dupa gust. Se lasa la foc moale, pana mai da de doua -trei ori in clocot. Daca este prea gros, subtiem sosul cu putin lapte. Tot cald! Somonul afumat il taiem fasiute. Asamblare: Pe o farfurie punem in jur de 100g paste, invartite frumos in jurul furculitei, presaram boabele de mazare si fasiute de somon si stropim cu sosul de marar.