Penne cu somon şi zucchini
Paste / 17.10.2011

Ingrediente

penne - 800    g        
smântână lichidă - 500 ml                                    
zucchini - 300 g
file de somon proaspăt 600 g
salvie
mozzarela - 100    g
unt    - 50 g
lămâie - 100 g
pătrunjel proaspăt - 1 legatură
usturoi                        
piper negru, poaspăt măcinat
sare        
şalote (ceapă mică)
ulei de masline

Mod de preparare

Zucchini se spală, se taie fâşii late, apoi fâşii mici, pe lăţime
Usturoiul se taie mărunt. Somonul se separă de piele şi se taie fâşii de 2,5 cm    lungime. Se presară cu 10 g sare, piper negru, proaspăt măcinat, salavie tocată mărunt, sucul de la o lămâie şi 50 ml ulei de măsline.
Fâşiile de somon se amestecă cu marinata preparată şi se ţine la rece minim 30 de minute.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare timp de 12 minute sau până devin al dente. Se scug şi se ţin acoperite la cald.                         
Şalotele tăiate mărunt şi fâşiile de zucchini se sotează în unt, se adaugă usturoiul tocat mărunt, fâşiile de somon marinate, smântâna lichidă şi se fierb împreună timp de 10 minute. Se adaugă sare şi piper. Sosul preparat se amestecă cu pastele fierte şi se adaugă mozzarela rasă.
Pennele cu sos de smantana, somon si zucchini se servesc calde cu patrunjel tocat marunt deasupra.  

 
Reţetă propusă de bucătarii Unilever Food Solutions

  • SURPRIZA, miercuri, 25.01.2012 15:58
    reteta cu somon si dovlecel

    Pt "eu": comentariile de genul asta sa le faceti dupa ce mai invatati sa gatiti sau oricum cand o sa dispuneti de mai multa flexibilitate mentala, Mozarella intradevar se rade greu, dar se poate faramita si punand-o peste pastele fierbinti se va topi.De ce s-ar amara usturoiul daca se lucreaza totul cu viteza si se presupune ca ai toate ingredientele deja pregatite?Cam cate ore credeti ca se lasa in untul topit? Pastele trebuie sa fie gata fierte in acelasi timp in care este gata sosul

  • eu, marţi, 15.11.2011 13:53
    reteta penne cu somon si dovlecel

    cum razi mozarela? Nu cumva e parmenzan? din reteta inteleg ca usturoiul se pune la inceput....cu singuranta mancarea se amareste ...la fel untul...daca il pui la inceput se arde pana e gata mancarea Ce fel de reteta e asta? "bucătarii Unilever Food Solutions"?! ...ma pufneste rasul....

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro