Ingrediente
un pachet de 500 grame de paste linguini
sare de mare şi piper proaspăt măcinat
ulei de măsline
2 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe
1 ardei chili roşu, tocat mărunt
1 linguriţă cu capere
o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
4 bucăţi de felii de hering cu piele, a câte 40 de grame fiecare, tăiate în fâşii de 2 centimetri
o mâne de roşii cherry, tăiate în sferturi
1 lămâie
opţional: o linguriţă cu unt
Mod de preparare
Pune într-o tigaie ulei de măsline la încins.
Când e bine încins, adaugă usturoiul, chili, caperele şi pătrunjelul.
Lasă câteva minute, până încep să prindă puţină culoare.
Adaugă feliile de hering file în tigaie şi lasă pe foc 2 minute. Vor începe să se desfacă în bucăţele, dar nu te îngrijora.
Adaugă roşiile şi stoarce zeama unei lămâi.
Transferă pastele fierte direct în tigaie, împreună cu puţină apă în care au fiert.
Adaugă untul şi amestecă totul în tigaie.
Asezonează cu sare şi piper, adaugă alte câteva frunze de pătrunjel şi puţin ulei de măsline.
Amestecă din nou, apoi transferă totul într-un vas din care vei servi.
Andreea,imi esti tare draga,si imi promit sa imi fac timp in fiecare zi sa vizitez adresa ta ,sa savurez noutatile tale foarte interesante .De fiecare data gasesc ceva util si interesant .Timp practic ar trebui sa am destul , deoarece sunt pensionara de 10 ani,am 61 ani,am lucrat ca economist la Compania TAROM ,am o fica de varsta ta ,iar cand erai mica te-am remarcat si nu te-am uitat cand venei la servici impreuna cu mama ta .Te admir si iti urez succes si Dumnezeu sa te ajute .