Ingrediente
30g unt
6 ouă
2 felii de pâine albă
sare de mare şi piper negru proaspăt macinat
4 felii de somon afumat
1 lămâie tăiată în patru bucăţi
Mod de preparare
Topeşte untul într-o tigaie la foc moderat până când se formează spumă deasupra. Bate oăle într-un castron şi adaugă-le în tigaie. Se amestecă ouăle continuu cu ceva flexibil precum o spatulă, astfel încât să nu se lipească omleta de marginea tigăii. Omleta trebuie gătită până când apar câteva bucăţi tari de ou înconjurate de ou încă moale, aproape crud. Mai apoi se stinge focul. Jamie Oliver spune că omleta se găteşte inclusiv când este luată de pe foc. Lasă omleta în tigaie cât timp ungi cele două felii de pâine, prăjite înainte pe grătar sau toast, cu unt! Mai apoi, pune omleta pe feliile de pâine şi nu uita să o garniseşti cu sare şi piper. Adaugă pe deasupra feliile de somon şi câţiva stropi de lămâie, pentru un plus de gust.