4 tipuri de prieteni de care nu ai nevoie în viața ta
Ai întâlnit în viața ta oameni care pretindeau că sunt prietenii tăi? Ai ajuns să ai încredere în ei, să îți petreci timpul în compania lor, însă și-au arătat adevărata față. Poate că s-au purtat urât cu tine, te-au ignorat când aveai nevoie de ajutorul lor sau te-au folosit pentru a obține ceva. Iată câteva tipuri de prieteni de care nu ai nevoie în viața ta!
Ce tipuri de prieteni ar trebui să eviți?1. Cel care face complimente
Este o parte a naturii umane faptul că ne place să primim complimente și tindem să ne placă și oamenii care ne complimentează. Însă oamenii care îți fac complimente și te copleșeșc cu laude încearcă să se apropie repede de tine. Te-ai întrebat vreodată de ce au vrut să se apropie atât de repede de tine? Care sunt scopurile lor, au probleme de încredere și sunt persoane bune sau vor ceva de la tine, altceva decât prietenia ta?
2. Manipulatorul
Manipulatorul poate fi unul din cele mai periculoase tipuri de prieteni falși, deoarece acesta este cel mai dificil de observat. Manipulatorul este eficient numai când ți-a câștigat încrederea și aprecierea, atunci fiind momentul în care comportamentul său intră în jos. Un prieten adevărat ține întotdeauna cont de gândurile și sentimentele tale, pe când manipulatorul nu. Nu te aștepta ca acest tip de prieten să rămână alături de tine și după ce și-a atins țelul.
3. Cel care te imită
Imitatorul nu este atât de mult un prieten, pe cât este fanul tău. Cel care te imită este dispus să renunțe sau să modifice orice aspect al personalității sau caracterului său pentru a te imita. Scopul său final este unul incert, dar pentru acesta există un aspect al personalității tale pe care și-l dorește. Prietenii adevărați te provoacă să crești și să înveți lucruri. Când vine vorba de imitator, ai de-a face doar cu o imagine într-o oglindă.
4. Rivalul
Rivalul este cel mai puțin subtil dintre toți prietenii falși. Din păcate, acest tip de prieten este des întâlnit. Ai avut vreodată un prieten care, orice ai fi menționat că ai făcut, spune imediat ceva pentru a fi în centrul atenției? Acesta este un rival. Fiecare realizare pe care tu o ai este o provocare pentru el, nu ceva care ar trebui sărbătorit. Dacă îți cumperi un televizor, rivalul își va lua unul mai mare. Dacă îți găsești un hobby nou, se va da peste cap pentru a deveni mai bun decât tine. Iar atunci când nu te poate învinge, încearcă să-ți strice bucuria, încetând să devină prietenul tău, ulterior devenind inamic.