Ingrediente
1 kg carne de miel pentru ciorba 1 litru bors (concentrat bors) 1 ceapa, 1-2 morcovi 1 pastarnac sau patrunjel 20 g telina, 20 g dovlecel 1 ardei gras, 1 cartof 100 ml bulion 70-80 g frunze de loboda verde, rosie, spanac, stevie 1 legatura leustean 2-3 linguri ulei, smantana pentru dres, optional putin otet sare, piper (1 cub concentrat legume sau vita) 1-2 lingurite zahar
Mod de preparare
Se tine carnea in apa rece cam 1 ora, schimband din cand in cand apa ca sa iasa bine sangelele. Puneti-o apoi la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si lasati-o la fiert la foc mic. Dupa 40-45 minute adaugati toate legumele, curatate, spalate si taiate marunt, sare, piper, concentratul de legume sau vita. Separat fierbeti borsul. Dupa ce au fiert si legumele (cam 30 minute) adaugati bulionul, borsul sau concentratul de bors si verdeturile tocate marunt. Dupa inca 10-15 minute este gata. Dregeti gustul si, daca este nevoie, puteti adauga si 1-2 lingurite de zahar. In supiera puneti 3 linguri de smantana, leusteanul tocat si amestecati cu putina ciorba pana se omogenizeaza bine, apoi adaugati restul de ciorba, carne, decorati cu o frunzulita de leustean. Cine vrea o mai poate acri in farfurie cu putin otet si o poate servi cu ardei iute. Pofta buna.