Mod de preparare
Iată un preparat special pentru masa de Paşte. Şi nu este foarte greu de realizat! Cantităţile sunt pentru 4 persoane.
Ingrediente pentru mielul preparat la cuptor
500 grame de cotlet de miel
2 morcovi tocaţi
2 cepe roşii tocate
2 ardei capia/2 gogoşari
3 roşii tocate
3 linguri de unt sau ulei
sare
piper
cimbru
pătrunjel
Ingrediente pentru piureul de vinete
8 vinete
2 linguri de unt
½ lingură de faină
500 ml de lapte
50 g de brânză rasă
o lămâie mică
sare
piper
Mod de preparare:
Vinetele le coci, le decojeşti, apoi le ungi cu lămâia, după care le toci marunt, mărunt, să rezulte o pastă. Prăjeşte făina în ulei până începe să-şi schimbe culoarea şi adaugă laptele, iar atunci când ajunge la consistenţa unei budinci, adaugă vinetele drobite, amestecă 10 minute şi asezonează cu sare şi piper.
Pune cotletul de miel la cuptor. Decojeşte roşiile, curăţă cepele şi morcovii şi adaugă-le la cuptor cu cotletul. Când a început cotletul să se rumenească, adaugă puţină apă, presară sare, piper şi cimbru deasupra şi mai lasă 10 minute la cuptor.
Serveşte mielul cu piureul de vinete.
Buna eu sunt nou aici si sunt "hoby bucatar" reteta suna bine am sa ancerc astazi!!!