Humus cremos din dovleac copt, cu năut şi pastă de susan
Retete vegetariene / 04.10.2012

Ingrediente

2 căni cu bucăţi crude de dovleac
1 cană cu boabe de năut fierte
2 linguri cu pastă de susan tahina
1 lingură cu seminţe de chimen
1 lingură cu boabe de coriandru
1 linguriţă cu ghimbir răzuit
3 căţei de usturoi
4 linguri cu ulei de măsline
zeama de la o jumătate de lămâie
sare de mare
piper negru, măcinat.

Mod de preparare

Boabele de coriandru şi seminţele de chimen se prăjesc puţin într-o tigaie, după care se pisează într-un mojar şi se amestecă cu ghimbirul, uleiul de măsline şi usturoiul.
Bucăţile de dovleac se amestecă cu pasta rezultată mai sus şi se dau la cuptor 25 de minute.
Se mixează în blender sau robotul de bucătărie bucăţile coapte de dovleac cu celelate ingrediente, până rezultă o pastă cremoasă.

  • Caress, vineri, 05.10.2012 02:44
    Interesant

    E foarte interesant humusul asta. Sunt aproape sigura ca l-am vazut preparat de Gordon Ramsay in noul lui show de cooking. Chiar vroiam sa re-vad episodul ca sa imi notez ingredientele.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro