Salata de ciuperci marinate
Retete vegetariene / 27.03.2008

Mod de preparare

Serveste aceasta salata impreuna cu friptura de pui sau miel, iar in cazul in care tii post, o poti servi alaturi de snitele din soia.

Ingrediente:

  • 400g ciuperci albe
  • 2/3 ceasca ulei de masline
  • 1/3 ceasca otet de vin rosu
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 1 lingurita zahar
  • 200g masline negre
  • 12 felii de vinete
  • 1 ceasca de rosii decojite
  • 1 ceasca frunze de busuioc tocate

Preparare:

Pune uleiul, otetul, mustarul, zaharul, sarea si piperul intr-un borcan cu capac. Strange capacul si agita-l bine.
Toarna dressing-ul peste ciuperci. Amesteca bine, apoi acopera ciupercile si lasa-le la marinat timp de 30 de minute, amestecand din 10 in 10 minute pentru ca toate ciupercile sa se marineze uniform.
Pregateste feliile de vinete pe gratar sau rumeneste-le in tigaie, cu putin ulei.
Dupa ce ciupercile s-au marinat, adauga maslinele, vinetele, rosiile si busuiocul peste ele si amesteca. Adauga sare si piper daca este nevoie.

  • GABRIELA, joi, 03.04.2008 19:40
    Gastro

    JUST YUMMY! I THINK I'LLTRY THIS SALAD ,TOO.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro