Scovergi dospite
Retete vegetariene / 23.03.2004

Mod de preparare

Pentru ca dulciurile de post sunt putine, va recomandam scovergi dospite, care sunt economice si usor de facut. Singura "problema", ar putea fi, pentru unii, prajitul. Dar merita!

Ingrediente si cantitati:

1 ciur de faina
drojdie cat o nuca
1/2 de lingurita de sare
apa calduta
ulei

Mod de preparare:

Se amesteca faina, drojdia si sarea cu apa pentru a obtine o coca potrivita. Se lasa la dospit. Se imparte in bucatele mici care se intind in mana, sau, daca aveti vreo forma rotunda, puteti sa o folositi si pe aceea. Alegeti metoda mai usoara pentru dumneavoastra. Se pun apoi in grasime incinsa si se rumenesc. Se pot da prin zahar pudra, dupa gust.
  • oana bby, marţi, 18.02.2014 15:42
    uleiul

    Mihaela uleiul trebuie doar pt prajit :)

  • mihaela, duminică, 06.02.2011 07:45
    scovergi

    Vreau sa stiu si eu uleiu se pune in coca sau la prajit?

  • Roxana, sâmbătă, 20.02.2010 14:10
    delicios

    sunt foarte gustosi....eu am si o ideie,adica din acest aluat se pot face si gogosi rotunzi apoi dupa prajire ii servim cu smintina...incercati

  • daniela, vineri, 19.02.2010 23:11
    mmmm

    am facut astazi....si s-au primit ffffffffffoarte gustosi.......numai ca i-am pus intr-un pachet ca erau c-am tari si sau muiat....superrrrr..

  • daniela, joi, 18.02.2010 20:26
    mmmm

    Vreau sa stiu si eu dar cind ii prajesti trebuie de pus mult ulei?? Stiu ca sunt foarte ffffffffffff gustosi....

  • mona, joi, 03.12.2009 18:39
    scovergi

    sunt foarte bune mmmmmmmmmmm......si sunt si de post merita incercat.

  • adi, miercuri, 09.07.2008 03:07
    mmm

    bunica-mea le face cu branza la mijloc ... super ... dar nu stiam ca sunt cat de cat prietenoase dietei :P

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro