Varza calita
Retete vegetariene / 11.04.2003

Mod de preparare

Ingrediente si cantitati:

1 varza mijlocie
4 linguri ulei
sare
piper boabe

Mod de preparare:

Varza se curata de frunzele vestede si se taie fideluta, cu un cutit bine ascutit, in asa fel incat sa fie cat mai subtire. Se presara cu sare si se lasa circa o jumatate de ora, dupa care se freaca cu mana si se stoarce de zeama. Varza bine stoarsa se pune intr-o cratita in ulei fierbinte, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de cratita. Dupa ce s-a imbibat cu toata grasimea, se potriveste de sare, se pun boabele de piper (intregi), se adauga putina apa si se da la cuptor sa scada si sa se rumeneasca frumos. Cine doreste, poate sa o acreasca cu putin bors. Se serveste cu mamaliguta calda.
  • anonima, joi, 12.01.2012 19:23
    varza calita

    In primul rand BUNA ZIUA Am cautat si eu o reteta de varza calita , nu de alta dar sa vad si eu ce mai merge pusa in ea. Multumesc pentru postare. Dar eu nu am mai vazut atatea comentarii rautacioase pentru o reteta eu. Oameni buni, fiecare mananca cum isi gateste. Daca eu o gatesc cum este in reteta si imi place va rog nu imi stricati apetitul. In orice caz eu nu am mai auzit sa faci mancare si sa nu o condimentezi pentru ca in reteta nu scrie asa.Total absurd. Cine tot lasa comentarii negative nu are cu ce sa isi ocupe timpul. Mai bine s-ar pune sa faca o mancare cel putin comestibila. Sfatul meu e sa mai incercati, si daca nici asa nu este buna de mancat, atunci concluzia este clara: nu mai intrati in bucatarie. SIMPLU. Ma apuc si eu de gatit , revin sa va spun cum mi-a iesit

  • ZArza, duminică, 18.12.2011 21:49
    varza calita

    ZZZZZAAAAAAARRRRRZZZZZZZZZZZZaaaaaaaaaaaa

  • alocine, vineri, 11.11.2011 22:03
    varza cal;ita

    Se incinge bine uleiul se adauga varza si morcovul si se mesteca in continu' dupa cateva minute se adauga paprica piper si sare dupa gust se mesteca in continu se da focul la mic si se acopera tigaia cu un capac se continuacalirea inca 10 minute la foc mic nu uitati sa mestecati tut timpul curatati usturoiul si il striviti cu lama cutitului apoi il tocati marunt il adaugati la varza si mai caliti fix 5 minute la foc normal dar cu conditia sa mestecati tot timpul stingeti focul tocati ardeiul iute punetil pe o farfurioara cu sare si un pic de ulei de masline cine doreste iute se poate servi aceasta varza se poate servi langa orice friptura

  • alocine, vineri, 11.11.2011 21:53
    varza calita!????????

    Fratilor de sus pana jos nimeni nu a facut varza calita e un amalgam de idei dar o reteta ok iok ! in primul rand fara legume suculente gen rosii ,fara bors ok ; in primul rand totul se trage in tigae o varza tocata fideluta un morcov ras un ardei iute o cesca potrivita de ulei de masline 4 catei de usturoi paprica dulce ,sare si piper macinat ;

  • Varza Pacalita, joi, 27.10.2011 10:11
    Esti tu varza

    Pai fatuca asta a uitat de dafin, marar, rosii sau bulion, merge si putin usturoi si o ceapa pusa la calit cu varza

  • Dana, vineri, 07.10.2011 14:20
    Varza calita

    Eu am tocat si 1 ceapa si 2 rosii si in loc de piper boabe am pus piper alb si 2 foi de dafin pentru aroma de varza ca la tara si dupa ce am calit-o putin am bagat-o in ceaun la cuptor . Yammy

  • Mike, luni, 22.08.2011 02:34
    Varza calita

    Rai mai sinteti oameni buni, ori ce muncare se gusta in timp ce se face, si mai adaugi ce-ti place, hmmmmm bucarai

  • Roro, miercuri, 03.08.2011 23:45
    lemon

    dar ca sa aiba gust trebuie sa-i pui si niste zeama de lamaie...si fara bors ca nu e ciorba.....eu am facut de 2 ori dp reteta asta si mi-a iesit super....va pup

  • dan, vineri, 15.07.2011 13:02
    Pentru nepriceputa de Maria.

    Reteta este corecta,dar pentru .......................este catastrofa si apoi trebuie sa mai stie acea Maria ca la mancare se pune si dragoste . Ea are chemare spre bucatarie precum Iepurele la biserica. Sunt multe catastrofe de acest tip pe fata pamantului.

  • eric, joi, 23.06.2011 12:37
    Idee

    Dragi mei bucatari sau bucatarese, pana si o reteta atat de simpla poate fi delicioasa. Incercati, daca o bagati la cuptor, sa pueti niste carnaciori picanti peste ea si sa presarati putin oregano daca nu poate niste morcovi razuiti si apoi pusa peste macaroane. Poata asa va va place. Pofta buna! Si apropo nu conteaza cat de simpla e reteta ci cat de priceput e bucatarul.

  • aurora, sâmbătă, 26.03.2011 23:15
    ce delicioasa

    de ce nu puneti voi retete mai bune invidiiosilor

  • elle, joi, 17.03.2011 00:01
    reteta cu varza calita

    a iesit foarte buna..chiar delicioasa...si nu cred ca ingrasa//o recomand si altora..

  • maria, vineri, 28.01.2011 11:09
    reteta

    a are nici un gust nici caini no mananca

  • huitaha, marţi, 11.01.2011 18:53
    dorina

    uaaaaaahahahahahahahah reteta m-o spart, d'apoi cainii cu diaree ai dorinei m-au dat pe spate =)) site-ul lu peshte...ar trebui ca cineva sa verifice cat de cat retetele postate

  • dorina, joi, 09.12.2010 19:47
    despre reteta...

    pa ma fata asta e reteta de varza calita, vai de mama iei s-o mananci tu toata k yo am facut si n-are nici un gust doar k am saturat si cainii cu ea, basca ca au facut si diarie...

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro