Salată clasică de paste cu maioneză
Salate / 13.02.2017

Ingrediente

- 400 g de paste (fusilii, farfalle, macaroane, penne)
- 200 g maioneză
- 5 linguriţe oţet alb
- 5 linguriţe zahăr
- 2 linguriţe muştar
- 1 ceapă mare tocată sau 3 cepe verzi
- 1 ardei gras roşu sau verde
- 1 morcov mare ras
- 1 lingură ardei iute tocat
- sare
- piper
 

Mod de preparare

Pune o oală mare cu apă uşor sărată la fiert, iar după primul clocot adaugă pastele şi fierbe-le până se înmoaie, aproximativ 8 minute. Apoi se clătesc cu apă rece şi se scurg bine.

Într-un bol mare se amestecă împreună maioneaza, oţetul, zahărul, muştarul, sarea şi piperul. Apoi, adăugăm ceapa, ardeiul, morcovul şi pastele.

Se introduce salata la frigider pentru cel puţin patru ore (sau se lasă peste noapte) înainte de servire.





 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro