Ingrediente
- 3 file-uri de piept de pui - 250 g de fusilli - Sare mare - 1 salată (iceberg sau verde) - 150 g de feta Pentru marinată: - Zeama de la o limetă - 1 lingură de miere - 2 linguri de sos de soia - 1 linguriţă de amestec de condimente - 2 linguri ulei de susan - Piper negru măcinat Pentru vinegretă: - 1 lingură de oţet de mere - 1 lingură muştar de Dijon - Zeama de la 1 grepfrut - 3 linguri de ulei de măsline - Sare şi piper măcinat
Mod de preparare
1. Amestecă zeama de lămâie, mierea, sosul de soia, condimentele, uleiul de susan şi piperul. Taie pieptul de pui în fâşii mici şi pune-le peste marinată. Lasă 1 oră la frigider. 2. Pune fusilli în apa fierbinte cu sare şi fierbe potrivit indicaţiilor de pe pachet pentru varianta „al dente“. 3. Între timp, pregăteşte vinegreta: într-un bol, amestecă uleiul de măsline, oţetul, muştarul, zeama de la grepfrut, sare şi piperul. 4. După ce s-au fiert pastele, trece-le printr-un jet de apă rece. Pune fâşiile de pui marinate într-o tigaie grill şi ţine-le 3-5 minute. 5. Adaugă pastele şi puiul în bolul cu vinegretă. Potriveşte de sare. Încorporează brânza feta tăiată cuburi. Spală bine frunzele de salată şi pune-le peste celelalte ingrediente. Amestecă şi serveşte imediat!