Salata de rosii dulce-acrisoara
Mod de preparare
Iata o versiune inedita a clasicei salate de rosii, care merge foarte bine inaintea felului principal, la pranz, sau servita ca atare, in loc de cina.
Ingrediente si cantitati:
7 rosii
1 ceapa mica
1/2 ceasca zahar
1/2 ceasca otet
1/2 ceasca ulei
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Taie rosiile felii si ceapa rondele.
2. Pune-le intr-un castron mare si adauga zaharul, otetul, uleiul, sarea si piperul. Esti libera sa ajustezi cantitatile, in functie de preferintele tale. Salata se serveste la temperatura camerei.
nu se pune zahar la salata de rosii cu ceapa si nici piper!
Pentru un regal al simturilor va recomand o reteta mediteraneana de salata pe baza de rosii. Pentru o portie este nevoie de doua-trei rosii, taiate felii, 5 catei de usturoi tocati marunt, cateva masline tocate, un ardei (capia sau gogosar) - tocat si el, o ceapa mica sau arpagic, oregano, busuioc, patrunjel, o lingura de ulei de masline si un pic de zeama de lamaie. Sanatos si incredibil de gustos. Pofta buna :)
Eu personal nu prea pot manca ceapa pentru ca simt ca ma arde stomacu de la ea ... as vea sa stiu daca nu se poate inlocui cu altceva sau daca fac salata fara ceapa ii schimba gustul prea mult?