Mod de preparare
A devenit deja o traditie pentru orice femeie care tine la silueta si la sanatatea ei sa adopte o dieta de sezon bazata pe salate: vara, uneori, este tot ceea ce dorim sa mancam.
Spre deosebire de alte mancaruri, salata pe care ti-o pregatesti singura (si nu cea din restaurantele fast-food) are anumite calitati incontestabile: este usoara, sanatoasa pentru organism si te racoreste pe timp de canicula.
Bineinteles, daca ii vei adauga sosuri pline de grasimi, precum maioneza, multa sare, felii de pui prajit sau branzeturi grase, salata se va alatura listei de mancaruri grele, pe care tu doresti sa le eviti in special vara, cand este foarte cald.
Este ideal sa folosesti alimente sanatoase, proaspete, precum legumele, semintele, uleiul de masline, si produse degresate: iaurt degresat (care poate fi un excelent dressing), branza degresata sau carne de pui fiarta sau fripta. Numai asa poti fi sigura ca ai pregatit o salata sanatoasa, care va furniza organismului tau vitaminele si sarurile minerale de care are nevoie.
Este adevarat insa, ca, de multe ori, ce e sanatos si nu ingrasa nu are un gust grozav. Intervine aici un alt avantaj al salatelor: posibilitatea de a realiza multe combinatii, bazate pe alimente sanatoase, care vor satisface gustul fiecareia dintre noi.
Iti place cascavalul? Nici o problema, il poti adauga unei salate cu pui, limitandu-te insa la cateva cubulete. De asemenea, cartofii, priviti suspicios de catre orice aspiranta la silueta ideala, pot fi adaugati la randul lor unei salate cu masline si ceapa, daca se numara printre preferintele tale. Putine ingrediente sunt interzise, atat timp cat se respecta proportiile...
Pe langa o reteta delicioasa de salata cu cartofi, Eva.ro iti ofera si alte sugestii de salate de vara, care, odata incercate, te vor cuceri definitiv.
Salata cu fasole rosie si avocado
Salata de rosii dulce-acrisoara
Salata orientala cu pui
Salata cu orez si menta
Salata germana cu cartofi
Salata cu broccoli si conopida