Există 4 modalități de eliminare a papiloamelor:
1. Electrocauterizarea – este procedeul care constă în încălzirea țesutului prin electricitate, fiind cea mai simplă și mai eficientă metodă de a scăpa de papiloame. Durează foarte puțin (chiar şi 10 minute), în funcţie de cât de multe papiloame trebuie să tratăm. Procedura se efectuează doar de către un medic dermatolog, care utilizează o anestezie locală. Tratamentul este lipsit de riscuri şi de durere, dacă este corect executat, nu lasă nici o urmă, prevenind multiplicarea numărului leziunilor şi creşterea celor actuale.
În timpul unui consult dermatologic se poate face electrocauterizarea a până la 30 de papiloame, în funcţie de mărimea și poziţia lor.
2. Eliminarea cu ajutorul unor substante caustice, concomitent cu imunostimularea.
3. Cauterizarea cu unde radio (radiofrecvenţă) – este un tratament simplu și eficient, pentru că lasă urme minine iar papiloamele se refac mai rar comparativ cu alte metode. Procedura se efectuează în anestezie locală cu ajutorul unui aparat modern cu radiofrecvenţă. Eliminarea papiloamelor este o intervenţie nedureroasă care durează între 10 şi 40 de minute în funcţie de numărul lor (într-o şedinţă se pot cauteriza de la 1 până la 50 de papiloame). După intervenţie se pot utiliza antiseptice locale şi rar antibiotice pe cale orală.
4. Îndepărtarea cu ajutorul laserului, distruge mai agresiv papiloamele, fără niciun risc, vindecarea făcându-se fără a lăsa urme, laserul avand beneficiul unei arsuri stricte pe zona atinsa.
Material realizat în cadrul campaniei de informare și creștere a respectului de sine a femeilor ”Frumusețea la 40 de ani”, proiect derulat în perioada martie 2015 – februarie 2016 de Russenart Communications în parteneriat cu Hebra Dermatologie, Pirifan Distribution, Metamorphosis Center, Jolidon, Beauty Boutique și pictorul Daniel Bulimar-Henciu.
Papilom de mica dimensiune a carui piciorus a fost rupt.A avut culoarea pielii.S-a format o crusta de culoare inchisa de marimea unui bob de mustar.Ma preocupa fiindca nu cade acea crusta si din cind in cind ma irita (de citeva ori pe an).Doctorita de familie mi-a spus sa ma duc la ea pentru trimitere la dermatolog cind este infectat.D-voastra ce ziceti ?.