4. Pătrunjelul are efect antiinflamator
A fost folosit de multă vreme ca un tratament alternativ pentru vânătăi, dureri de dinți și înțepături de insecte. Potrivit mai multor cercetări realizate până în prezent, pătrunjelul are proprietăți antiinflamatorii și ajută la curățarea ficatului de toxine.
5. Pătrunjelul întărește sistemul imunitar
Deoarece este bogat în minerale, vitamine și antioxidanți, pătrunjelul este un excelent tonic pentru corp și ajută la întărirea sistemului imunitar. Vitaminele C, A, K, niacina și folașii se regăsesc din abundență în frunzele de pătrunjel, aducând o mulțime de beneficii pentru sistemul imunitar. De asemenea, clorofila din frunzele de pătrunjel are efect antibacterian și curăță sângele de toxine.
6. Pătrunjelul previne apariția diabetului
Un studiu apărut în publicația Journal of Nutrition arată că un consum ridicat de alimente care conțin o substanță numită myricetin poate reduce cu 26% riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Pătrunjelul este o sursă bogată în acest nutrient, el conținând 8 miligrame la 100 de grame de frunze.
7. Pătrunjelul are efect diuretic
Asta înseamnă că stimulează eliminarea toxinelor din corp și are efect benefic în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Pătrunjelul favorizează eliminarea excesului de sodiu, împiedicând astfel retenția de apă.