Ce spun mâinile despre sănătatea ta. 7 semnale de alarmă
Sănătate · Medicina preventiva / 09.05.2018

Medicii spun că starea mâinilor tale poate fi rezultatul mai multor schimbări care se petrec în altă parte a corpului tău.

Iată 7 simptome cărora ar trebui să le acorzi atenţie:

Palme roşii

Doctorii explică faptul că palmele roşii (sau eritemul palmar) pot fi un semn al problemelor hepatice, mai ales în cazul persoanelor de peste 50 de ani. De obicei, roşeaţa este situată în marginea exterioară a palmei. Motivul posibil pentru palmele roşii este o schimbare a echilibrului hormonal care provoacă dilatarea vaselor de sânge. Poliartrita reumatoidă poate fi, de asemenea, un motiv pentru roşeaţa pe palme.


Palme transpirate

Există mai multe motive posibile pentru palmele transpirate: transpiraţia excesivă, stresul şi hiperactivitatea tiroidiană. În cazul hiperhidrozei, care este transpiraţia excesivi, poţi încerca antiperspirante puternice. De asemenea, poţi opta pentru o procedură medicală concepută pentru a o combate.

Pierderea sensibilităţii şi furnicături

Uneori ne trezim cu sentimentul că am pierdut sensibilitatea în anumite părţi ale corpului nostrum iar atunci când ne mişcăm, începem să simţim furnicături în zona respectivă. De obicei, se întâmplă pentru că am apăsat pe nervul senzorial o perioadă lungă de timp. Furnicătura este momentul în care nervul se întoarce la treabă. În unele cazuri, aceste simptome la nivelul mâinilor pot fi un semn al unei probleme mai grave, cum ar fi osteochondroza cervicală, sindromul de tunel carpian, tromboza venoasă a membrelor, leziuni ale plexului brahial, anemie sau diabet.


Mâini uscate

Cele mai frecvente motive pentru pielea uscată de la nivelul mâinilor sunt deshidratarea şi deficienţa de estrogen care se întâlneşte la menopauză. Pentru a evita deshidratarea, e necesar consumul unei cantităţi suficiente de apă şi utilizarea cremelor hidratante pentru mâini. De asemenea, include peşte, seminţe şi nuci în dieta ta.

Tremuratul mâinilor

Se ştie că tremuratul mâinilor poate fi un semn al unor probleme grave de sănătate, cum ar fi boala Parkinson. Dacă ai motive serioase de îngrijorare, consulţaţi medicul. Între timp, limitează consumul de cafea şi alcool. Alte motive posibile sunt anxietatea şi stresul major.


Unghii fragile

Fragilitatea unghiilor şi crăparea acestora pot fi simptome ale deficitului de zinc. Zincul este foarte important pentru sănătate, promovează vindecarea rănilor, ajută celulele să se dividă şi întăreşte sistemul imunitar. Adaugă alimente bogate în zinc în dieta ta, cum ar fi ovăzul, nucile şi carnea. Medicii recomandă, de asemenea, să iei zinc ca supliment dacă nivelul acestuia este scăzut în organism.

Vârfurile degetelor rotunjite şi groase

Dacă degetele arată ca un copan în care unghia şi degetul dezvoltă un capăt bulbos, de obicei există un deficit de oxigen în corp. Acesta poate fi un simptom al unei boli mai grave cum ar fi cancerul pulmonar sau boli de inimă.


Adresaţi-vă medicului dacă aveţi motive serioase de îngrijorare!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro