Bacteriile ascunse in iaurt contribuie la intarirea imunitatii
Sănătate · Stiri / 23.05.2006



Bacteriile probiotice sunt microorganisme vii, care, asociate unor alimente si consumate in cantitati semnificative, exercita efecte benefice asupra sanatatii umane, contribuind la intarirea si refacerea sistemului imunitar si a echilibrului natural al organismului. Astfel de bacterii sunt, de exemplu, unele tipuri de Bifidus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei. Sistemul digestiv al unui adult este foarte complex, fiind colonizat de aproximativ 100 de trilioane de bacterii, din circa 400 de specii, cunoscute sub denumirea generica de "flora intestinala". Aceasta incredibila retea se bazeaza pe un echilibru delicat intre bacteriile bune si cele potential daunatoare. "In conditii normale, acest echilibru intre bun si rau este tinut sub control, dar pentru persoanele ce sufera de oboseala, stres, sedentarism sau boli, calatoresc in zone geografice cu alta clima si maladii specifice sau sunt sub tratament cu antibiotice, acest echilibru delicat poate fi deteriorat. In aceasta situatie nivelul bacteriilor bune scade, iar nivelul bacteriilor rele creste. In cazul unui asemenea dezechilibru, iaurtul probiotic (sau o bautura pe baza de iaurt probiotic), consumat zilnic, poate restabili echilibrul si mentine bacteriile daunatoare sub control", releva studiile clinice initiate de specialistii de la o companie internationala de culturi de fermentare pentru lapte si de bacterii probiotice.




Voteaza articolul (4 max): vezi rezultatele
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro