Ciorbă de burtă falsă
Ingrediente
500 grame ciuperci pleurotus
un morcov dat prin răzătoare
două cepe tocate mărunt
200 grame smântână
două gălbenuşuri
doi căţei de usturoi
doi litri de apă
sare şi piper după gust
oţet după gust
Mod de preparare
Căleşte ceapa şi morcovul într-o oală în care ai pus două linguri cu ulei.
Curăţă ciupercile şi taie-le pe lung, astfel încât să semene cu bucăţile de burtă de vită.
Adaugă apa şi ciupercile, apoi lasă la fiert timp de jumătate de oră.
Pisează usturoiul şi adaugă-l în ciorbă, asezonează cu sare şi piper, apoi opreşte focul.
Amestecă smântâna cu gălbenuşurile de ouă şi toarnă două polonice de supă fierbinte peste smântână, amestecând continuu.
Toarnă apoi amestecul de smântână şi supă în oală, amestecând în continuu, ca să nu se taie.
Adaugă în ciorbă una, două linguri cu oţet sau după gust.