Supă cremă de mazăre cu pancetta
Supe si ciorbe / 21.02.2018

Ingrediente

1 litru de supă de pui
500 grame de mazăre congelată
4 felii foarte subțiri de pancetta
frunze proaspete de tarhon
sare după gust

Mod de preparare

Încălzește supă de pui într-o crtiță, până când începe să fiarbă.
Adaugă mazărea și lasă la fiert timp de două minute sau până când mazărea s-a înmuiat puțin.
Adaugă frunzele de tarhon și sarea.
Pune amestecul de mazăre și supă într-un blender și amestecă timp de câteva secunde, până când supa devine cremoasă.
Toarnă supa în cratiță și puen cratița pe aragaz, la foc mic, pentru a o menține caldă.
Încinge o tigaie nonaderentă, fără să adaugi ulei.
Așază feliile de pancetta în tigaie și lasă-le timp de unu sau două minute, până când devin crocante.
Pentru a servi, pune supa în boluri, apoi rupe feliile crocante de pancetta în bucățele și presară-le deasupra supei. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro