Ciorba de miel cu cartofi
Supe si ciorbe / 20.04.2013

Ingrediente

300 gr carne de miel (pulpa spate) 1 ceapa mare 2 catei usturoi 50 ml vin rosu sec 1 lingurita oregano uscat 1/2 lingurita coriandru macinat 1/4 lingurita chimion (cumin) macinat 1 varf bun lingurita scortisoara macinata 1 varf bun lingurita turmenic 2-3 prize piper negru sare chili dupa gust 2 cartofi mari patrunjel verde 2 linguri ulei Supa de miel (se poate pregati cu 1-3 zile inainte) cateva oase de miel (picorul, coada, cateva coaste de la spate) 1 morcov mare 1 bucatica telina 2 radacini patrunjel 1 catel usturoi 1 foaie dafin 1 lingurita boabe de piper negru Portii: 2

Mod de preparare

Se intampla lucruri suspecte in bucataria mea! Duminica am scos din congelator niste oase de pui (cele ramase de la puiul manastiresc) ca sa fac o supa buna pe ele pentru niste cartofi boulangere. Cand s-a dezgetat, am taiat zarzavatul si urma sa pun puiul la fiert. Doar ca am deschis punga cu carnea si stupoare, acolo nu erau oasele de pui ci oasele de miel ramase de la gyros si pe care am avut inspiratia sa las un pic de carne. Dar nu asta este lucrul suspect, ci faptul ca punga cu oasele de pui nu e de gasit. Am rascolit tot congelatorul si nici urma de pui. Pana la urma a trebuit sa ma gandesc rapid ce pot face cu niste oase de miel si 300 gr carne pe care am reusit sa o "salvez" de pe ele. Ideea unei ciorbite "inmultita" cu cartofi mi s-a parut cea mai buna, asa aveam sansa sa satur doua persoane. Si in timp ce fierbeau cartofii, am fugit pana la magazin sa iau un iaurt, iar cand am intrat in casa mirosea ca intr-o bucatarie turceasca Si asta m-a linistit, nu au cum sa se petreaca fenomene s.f. intr-o astfel de bucatarie, nu? Sigur disparitia puiului are o explicatie rezonabila.La inceput se pregateste supa de miel. Se pun oasele crapate ca sa expuneti maduva in oala cu presiune si se acopera cu apa rece. Se adauga zarzavaturile bucati mari, foaia de dafin si piperul. Se lasa la fiert pentru 45 minute din momentul in care oala incepe sa fluiere. Se strecoara supa si se pastreaza la frigider pana aveti nevoie de ea. * la aceasta reteta se folosesc doar 3 cani din supa, restul il puteti congela. Intr-o cratita incingeti uleiul si caliti ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat se adauga usturoiul strivit si carnea taiata cubulete mici. Se continua prajirea pana carnea se rumeneste un pic. Se stinge cu vin si se lasa la fiert pana vinul se evapora, cam 5 minute. Se adauga 3 cani din supa de miel preparata. Se adauga si condimentele (oregano, coriandru, cumin, scortisoara, turmenic, piper si sare dupa gust). Daca doriti sa fie picanta adaugati si chili. Se lasa la fiert la foc mediu spre mic cam 45 minute. Se adauga cartofii taiati cubulete mai mici (cam cat cubuletele de carne) si se mai lasa la fiert pana acestia sunt facuti (cam 20 minute). Se presara patrunjelul tocat si se stinge focul. Se serveste cu iaurt.

  • Elena Theodosiou, vineri, 14.06.2013 13:03
    bucataria mea

    MINCARE PREGATITA ROMINEASCA DE EXEMPLU CEORBE DE CASA, SOSURI FRIPRUTA DE CARNE DE MEL

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro