Supă cremă de cartofi
Supe si ciorbe / 22.10.2011

Ingrediente

1 kilogram de cartofi
1 ceapă
2 morcovi
100 grame afumătură
2 linguri smântână
Ţelină
Tarhon
Ulei
Sare, piper

Mod de preparare

Taie afumătura bucăţi mari şi lasă să se rumenească un pic în uleiul încins. Adaugă morcovii, ceapa şi ţelina tocate mărunt şi mai lasă la foc mic încă 10 minute. Adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, sarea, piperul şi 5 căni de apă şi se lasă pe foc până când legumele sunt fierte, circa 20 de minute.
Scoate afumătura, strecoară supa şi pasează legumele cu ajutorul robotului de bucătărie. Adaugă apoi şi supa şi lasă până când supa devine cremoasă.
Pune apoi supa într-un vas şi pune-o la foc mic. Adaugă smântâna şi amestecă bine.
Toacă tarhonul şi afumătura şi pune-le în supă. Mai lasă 2-3 minute pe foc.
Se serveşte cu crutoane.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro