Supă-cremă de ciuperci
Mod de preparare
O supă delicioasă, cremoasă, perfectă pentru zilele friguroase.Dacă ţii dietă, poţi renunţa la smântâna şi untul din compoziţie.
Ingrediente:
1 kg ciuperci
un cubuleţ de unt
4 cepe mici, tocate
3 căţei de usturoi
2-3 frunze de cimbru proaspăt sau un vârf de linguriţă pudră de cimbru
2 linguri cu făină
4 căni cu supă de pui sau de legume
1 ceaşcă cu smântână
sare şi piper după gust
Preparare:
Toacă ciupercile mărunt, atât pălăria, cât şi piciorul.
Într-o tigaie sau cratiţă mare, căleşte ceapa în puţin ulei, adaugă usturoiul şi cimbrul, amestecă şi mai lasă pe foc până ce usturoiul devine auriu. Adaugă ciupercile, sarea şi piperul. Lasă pe foc 3 - 4 minute, până când ciupercile se înmoaie. Adaugă făina şi amestecă timp de un minut.
Adaugă supa şi untul, amestecând continuu timp de 2 minute.
Dă focul mic şi lasă supa să scadă timp de câteva minute, amestecând din când în când.
Ia supa de pe foc, lasă să se răcească şi adauga smântâna bine bătută.
Încălzeşte treptat supa, la foc mic, amestecând, dar nu lăsa să dea în clocot pentru că smântâna se va îmbrânzi.