Supă cremă de sfeclă roşie cu cartofi
Supe si ciorbe / 21.08.2016

Ingrediente

3 sfecle roşii
2 cartofi
750 ml apă
2 linguri smântână
2 linguri ulei de măsline
pătrunjel
 

Mod de preparare

Se spală cele trei sfecle şi se pun la fiert în coajă, în apă cu puţină sare, ca să capete gust. Apoi se curăţă cartofii de coajă, se taie cubuleţe şi se lasă la fiert timp de 10 minute.
Sfecla fiartă se curăţă, se taie în bucăţi, apoi se pune într-un blender. Se adaugă cartofii fierţi, două linguri de ulei de măsline şi 750 de mililitri de apă, turnată puţin câte puţin. Se amestecă până când crema capătă consistenţă.
După ce se obţine o compoziţie omogenă, se pune într-o oală şi se lasă pentru câteva minute la foc potrivit.
Supa cremă de sfeclă roşie se serveşte caldă sau rece, în boluri, cu pâine integrală sau crutoane. Se adaugă smântână şi puţin pătrunjel sau leuştean.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro