Supă-cremă de usturoi
Supe si ciorbe / 16.05.2016

Ingrediente

3 cartofi medii
1-2 morcovi
1 ceapă
1 păstarnac
6 căţei usturoi
2 fire ceapă verde
2-3 linguri ulei de măsline
2 linguri de unt
1 legătură pătrunjel
3 linguri de smântână pentru gătit
1 cub concentrat de pui (opţional)
apă, sare şi piper
 

Mod de preparare

Toacă ceapa mare şi căleşte-o în ulei şi unt la foc mic, apoi adaugă căţeii de usturoi curăţaţi şi mărunţiţi. Amestecă, iar după 20-30 de secunde, când ingredientele s-au înmuiat, adaugă 700-900 mililitri de apă.
Adaugă cartofii, păstarnacul şi morcovul, tocate bucăţi mari şi cubul concentrat de pui. După ce legumele s-au fiert, lasă puţin supa să se răcească ţi pasează amestecul în blender.
Pune supa înapoi pe foc şi las-o să dea în clocot, adaugă ceapa verde tocată mărunt, sarea şi piperul. Pune capacul şi lasă supa să fiarbă timp de 15-20 de minute.
După ce supa a fiert, adaugă-i de sare şi piper, pune pătrunjelul, apoi smântâna pentru gătit, amestecând în timp ce o adaugi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro