Ingrediente
2 bucăţi de praz (doar partea albă), tăiate felii
O jumătate de căţel de usturoi
O conopidă
1-2 linguriţe cu ulei de măsline
1/4 linguriţă cu sare
1/4 linguriţă cu piper
1/4 linguriţă cu nucşoară măcinată
3 ceşti cu supă de legume
3 frunze de dafin
1 ceaşcă cu lapte degresat
Busuioc proaspăt, tocat
3 linguri cu apă fierbinte
Mod de preparare
Încălzeşte cuptorul şi aşază o tavă în care se pune prazul, usturoiul şi conopida cu o lingură de ulei, sare, piper şi nucşoara şi se lasă la cuptor aproximatix 25-30 de minute, pănă când conopida se înmoaie şi capătă o culoare maronie.
Scoate tava din cuptor şi aşază prazul şi conopida într-o oală. Adaugă supa de legume şi foile de dafin. După ce s-a răcit usturoiul, pune-l în vas, alături de conopidă. Pune vasul pe foc şi lasă-l la fiert. Redu temperatura şi lasă-l la foc până legumele devin moi, 10 minute.
Cu ajutorul unui blender, transformă supa şi legumele în cremă, apoi pune-o din nou în vasul în care a fiert. Adaugă laptele. Înainte de a servi, încălzeşte-o.
Pune busuiocul cu apa fierbinte în blender şi lasa-l până obţii o pastă. Se adaugă câte o lingură de busuioc la fiecare porţie de supă. Decorează cu frunze de busuioc.