Supă de broccoli
Supe si ciorbe / 12.03.2015

Ingrediente

1 căpăţână broccoli proaspăt sau o pungă de broccoli congelat
2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru
1 ceapă curăţată şi mărunţită
1/2 rădăcină de ţelină
1 legătură de pătrunjel/mărar proaspăt
2 căţei de usturoi
sare, piper
4-5 linguri ulei de măsline presat la rece
apă
iaurt degresat (opţional)
Pentru crutoane


2 felii de pâine
3-4 linguri ulei de măsline presat la rece
piper, puţin usturoi granulat



 

Mod de preparare

Pune puţin ulei de măsline într-o cratiţă şi căleşte ceapa. Ca să eviţi prăjirea ei, poţi să adaugi câteva linguri de apă. Amestecă floretele de broccoli, ţelina, cartofii. Acoperă-le cu apă şi lasă-le la foc mediu până se înmoaie. Când legumele sunt gata, se ia cratiţa de pe foc şi se lasă puţin să se răcească. Se adaugă în blender şi se mixează adăugând apă în funcţie de consistenţa pe care o doreşti. Se condimentează. Pentru a face crutoanele poţi să prăjeşti pâinea sau o pui la cuptor sau pe o farfurie pe calorifer ca să fie uscată. Se rupe, se pune în tigaie şi se stropeşte cu ulei de măsline. Se presară condimentele şi se lasă puţin la foc mediu.

  • Eva, joi, 12.03.2015 15:04
    greseala in text

    va rog sa modificati : un aliment care trebuie sa lipseasca? sau sa nu lipseasca...

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro