Supa de fasole din Bogyiszlo - Bogyiszloi nagybableves
Zona Transdanubia de mijloc
Mod de preparare
Ingrediente pentru 5 portii:200 g fasole boabe mari
un ardei verde din "Bogyiszlo"
100 g radacina de patrunjel
40 g faina
"csipetke" (zdrente) - bucatele rupte cu degetele din foaie de taitei, cat unghia de mare
o ceapa rosie
morcovi
20 g untura
sare dupa gust
Pregatire:
Fasolea se lasa la inmuiat 12 ore, legumele curatate se taie rondele, ceapa marunt, iar ardeiul fara cotor in cubulete.
Preparare:
Fasolea se pune la fiert in apa sarata, cand este pe jumatate fiarta se adauga legumele si ceapa. Cand s-a fiert se ingroasa cu rantas cu boia, se fierbe din nou si se serveste cu "csipetke" fierte separat.
> Articol
ai dreptate Sorine rantasul e un pericol pt sanatate , de aia au trait bunicii si strabunicii care au mancat rantasit cam 85-90 de ani. mars si nu mai posta chestii alarmante ca esti teroristu mancarii !!!!
rantasul e extrem de periculos pentru sanatate. oameni buni, si io-s ardelean, dar lasati-ve de rantas. stiu ca-i gustoasa orice mancare cu rantas, dar e otrava curata. http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C3%A2nta%C8%99