Supa de salata verde
Mod de preparare
O supa usoara si plina de vitamine, care te va ajuta sa iti revii dupa mesele imbelsugate de Paste.Ingrediente si cantitati:
1 cana ceapa verde, taiata fin
1 catel de usturoi, taiat fin
3 linguri unt nesarat
3/4 lingurita coriandru, tocat
3/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru, macinat
3/4 cana cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete
8 cani frunze de salata, rupte cu mana
3 cani apa
Mod de preparare:
1. Intr-o oala de dimensiuni mari, caleste, pe foc mic, ceapa si usturoiul, in 2 linguri cu unt. Amesteca pana cand verdeturile se inmoaie, respectiv 3-5 minute.
2. Adauga coriandrul, sarea si piperul si lasa totul pe foc inca un minut.
3. Adauga cubuletele de cartofi, frunzele de salata si apa si lasa supa sa dea in clocot. Lasa focul mai mic si acopera oala cu un capac. Supa trebuie sa stea la fiert pana cand cartofii devin moi, respectiv aproximativ 10 minute.
4. Toarna supa intr-un blender si paseaz-o bine, apoi transfera crema astfel obtinuta intr-o cratita.
5. Pune supa crema la fiert, apoi adauga untul ramas, precum si sarea si piperul, dupa gust.
Timp de preparare: 35 de minute.
Se obtin 4 portii.