Supa rece de vin de Tokaj - Tokaji hideg borleves Nord - Estul Ungariei
Supe si ciorbe / 24.07.2002

Mod de preparare

Ingrediente pentru 5 portii:
300 ml vin de Tokaj
1 lamaie
500 ml vin alb sec
150 ml de frisca
5 galbenusuri
5 cuisoare
100 g zahar
putina scortisoara intreaga
15 boabe de struguri

Pregatire:
Cu ajutorul unui tel se bat 50 ml vin alb cu 3 galbenusuri de ou. Restul de vin alb, 150 ml apa condimentata cu scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie si zahar se fierb, se toarna apoi galbenusurile cu vin. Restul de 2 galbenusuri se freaca cu frisca si se adauga la vinul fiert condimentat. Luand de pe foc se raceste, se introduc boabele de struguri si se serveste rece.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro