Îţi prezentăm 5 sosuri pentru peştele la grătar recomandate de bucătari celebri:
Amestecă într-un mojar mai mare: mentă proaspătă, pătrunjel, un căţel de usturoi, ardei iute, coajă rasă de lămâie, zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie, 6 linguri cu ulei de măsline, un pumn mic de capere, 2-3 fileuri de anşoa şi o lingură de ulei din conserva de anşoa. Se pisează bine toate ingredientele şi se unge peştele la grătar cu acest sos delicios.
Amestecă într-un mojar mai mare: ardei iute, 2 căţei de usturoi, puţină sare, o linguriţă de zahăr şi se pisează bine. Apoi se adaugă 2 linguri cu sos de peşte, 1/2 lingură cu oţet de orez, 3 linguri cu ulei de măsline, un pumn de ceapă verde tăiată, frunze de coriandru sau pătrunjel tocate şi zeama stoarsă de la o jumătate de lime.
1. Sos verde pentru peştele la grătar - Gennaro Contaldo
Amestecă într-un mojar mai mare: mentă proaspătă, pătrunjel, un căţel de usturoi, ardei iute, coajă rasă de lămâie, zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie, 6 linguri cu ulei de măsline, un pumn mic de capere, 2-3 fileuri de anşoa şi o lingură de ulei din conserva de anşoa. Se pisează bine toate ingredientele şi se unge peştele la grătar cu acest sos delicios.
2. Sos dulce-acrişor şi picant pentru peştele la grătar - Gordon Ramsay
Amestecă într-un mojar mai mare: ardei iute, 2 căţei de usturoi, puţină sare, o linguriţă de zahăr şi se pisează bine. Apoi se adaugă 2 linguri cu sos de peşte, 1/2 lingură cu oţet de orez, 3 linguri cu ulei de măsline, un pumn de ceapă verde tăiată, frunze de coriandru sau pătrunjel tocate şi zeama stoarsă de la o jumătate de lime.