Cele mai gustoase 10 sandvișuri din lume
Dietă & Fitness · Nutritie / 23.11.2018

Mănânci des sandvișuri și crezi că știi toate secretele lor? Află ce ingrediente se folosesc în alte țări și cum poți îmbunătăți clasicul sandviș pe care îl iei cu tine la serviciu sau la facultate.

Maeștrii bucătari din întreaga lume perfecționează constant componentele binecunoscutelor sandvișuri pentru ca de fiecare dată când le guști să fii surprins plăcut. Chiar dacă te-ai familiarizat deja cu toate combinațiile de ingrediente locale pentru sandvișuri, poți găsi idei noi în arta culinară a altor țări.

 
Iată care sunt cele mai aromate sandvișuri din jurul lumii:

 
1. Vietnam: Bánh mì

„Bánh” provine de la termenul vietnamez pentru „pâine”, iar chiflele foarte pufoase folosite pentru a obține acest sandviș sunt foarte diferite de cele de la fast food. Bánh mì este umplut cu fâșii de friptură de porc la grătar, legume murate, mărar, maioneză și ardei iute. Cu siguranță nu te vei plicitisi de gustul picant al acestui preparat.

 
2. Franța: Jambon-beurre

Un sandviș evidențiat tocmai prin simplitate și gust intens, Jambon-beurre combină șunca presată sau jambonul și untul într-o baghetă crocantă. Se pot adăuga felii crocante de castravete murat sau un topping din brânză Cheddar. Potrivit atât la micul dejun, cât și ca gustare consistentă, acest sandviș deosebit te va cuceri rapid.

 
3. Italia: Panini

Te-ai plicitisit de brânza rumenită la grătar? Este momentul să încerci panini. Acest sandviș savuros este făcut cu pâine ciabatta plus șuncă presată preparată conform specificului italienesc și brânză, toate ingredientele fiind presate și rumenite până ce se obține un panini irezistibil. Sunt foarte ușor de pregătit și acasă, așa că încearcă niște panini de fiecare dată când ți se pare că ai epuizat variantele de sandvișuri, dar ești de-abia la mijlocul săptămânii.

 
4. Orientul Mijlociu: Shawarma

Există variante ale acestui sandviș atât în Orientul Mijlociu, cât și în dieta meditreraneană. Preparatul gyros din bucătăria grecească provine din cadrul aceluiași tip de rețete. Pentru a pregăti acest tip de sandviș este răzuită carnea rumenită și pusă pe pâinea pita, apoi rulată alături de multe legume. Este o variantă consistentă, care poate include și maioneză sau alt tip de sosuri.

 
5. Mexic: Torta

Este o rețetă clasică mexicană, care poate fi savurată la micul dejun, la masa de prânz sau la ora cinei. Torta poate fi mâncată caldă sau rece și este un termen variabil care poate desemna orice sandviș preparat cu ajutorul unei chifle crocante. Ingredientele pot fi adaptate preferințelor, inclusiv în cazul vegetarienilor, adăugând condimente specific mexicane picante, iuți sau cu un gust dulceag.

 
6. India: Vada Pav

Ești vegetarian sau pur și simplu vrei să mănânci ceva ușor astăzi? Poți experimenta cu Vada Pav. Este un sandviș tradițional indian preparat folosind o chiflă, cartofi prăjiți bine condimentați, ardei iute și sos Chutney.

 
7. Columbia și Venezuela: Arepa

Este o variantă preparată folosind pâinea din făină de porumb, ideală ca gustare la școală sau pentru o masă de prânz ușoară. Arepa poate fi tăiat felii sau rumenit la grătar și servit cu o varietate de umpluturi printre care carnea de pui, brânza, ouăle ori legumele proaspete sau murate.

 
8. Florida: sandvișuri cubaneze

Cu o rețetă care datează de sute de ani, sandvișurile preparate astăzi în cadrul comunității cubaneze din Florida sunt irezistibile. Reprezintă o metodă practică de a folosi ce ți-a rămas din friptura de porc. Este o variație în stil latin a sandvișului cu brânză și șuncă. Astfel, sandvișul se compune din carne de porc marinată cu suc de portocale, lime, usturoi și oregano, la care se adaugă muștar, frunze de salată și felii de roșie. 

 
9. Spania: Bocadillo

Sunt un tip de tapas, aperitive de dimensiuni reduse servite în Spania. Se creează punând omletă, ton, chorizo, carne de porc sau brânză pe pâine. Se poate servi cald sau rece, cu un pahar de sangria.

 
10. Regatul Unit: Chip butty

Este visul oricărui pasionat de carbohidrați! Se începe cu o chiflă unsă cu unt, se adaugă cartofi prăjiți crocanți sau chiar chips-uri și se finalizează cu oțet și sare. Se servește de obicei în restaurantele care prepară delicii culinare din pește.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro