Ingrediente
6 bucăți de piept de pui, tăiate în jumătăți, pe lungime
2 ouă
2 căni cu pesmet
1 lingură cu ulei de măsline
3/4 cană cu făină
1 lingură cu boia de ardei dulce
sare și piper după gust
zeama unei lămâi mari
Mod de preparare
Încinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Acoperă o tavă întinsă cu folie de aluminiu și stropște folia cu puțin ulei de măsline.
Pune tava în cuptorul preîncălzit.
Bate bucățile de piept de pui pentru a le subția la aproximativ 1 cm grosime. Asezonează cu sare și piper după gust.
Amestecă făina cu boia într-o farfurie întinsă.
Bate ouăle cu sare și piper într-un bol puțin adânc.
Amestecă pesmetul cu zeama de lămâie într-o altă farfurie largă.
Treci fiecare felie de piept de pui prin amestecul de făină, prin ou și la final prin amestecul de pesmet, apoi așază-le pe o farfurie fără a le suprapune.
Scoate tava din cuptorul încălzit și așază șnițelele pe ea fără a le suprapune.
Stropește șnițelele cu puțin ulei de măsline.
Coace în cuptorul preîncălzit timp de cinci, șase minute.
Întoarce șnițelele pe cealaltă parte și mai lasă-le timp de alte cinci, șase minute sau până când carnea este pătrunsă și crusta de pesmet de deasupra este puțin rumenită.