Ingrediente
- 150 g paste
- 100 g ceapă
- 1 mână de spanac proaspăt
- 1 căţel de usturoi
- 10 g cimbru uscat
- 75 g cremă de brânză
- 40 ml ulei de măsline
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare
Fierbe pastele. Între timp, taie fin ceapa, curăţă usturoiul, zdrobeşte-l puţin cu lama unui cuţit, iar apoi taie-l mărunt.
Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul şi jumătate de cimbru. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la înmuiat până devin transparente. Se pun frunzele de spanac în tigaie şi se prăjeşte până îşi lasă zeamă. Adaugă crema de brânză şi amestecă bine.
Apoi, în aceeaşi tigaie amestecă pastele cu compoziţia care conţine spanac şi găteşte în continuare la fic mic timp de 1-2 minute. Adaugă cimbrul rămas şi, dacă mai e necesar, pune puţină apă rămasă după ce ai fiert pastele.
Poftă bună!