Crema de conopida
Sosuri / 15.12.2008

Mod de preparare

Este o garnitura excelenta pentru carnea de vita.

Ingrediente si cantitati:

1 conopida mare
1 lingura cu faina
3 linguri cu smantana
1 canita cu lapte
putin unt
1 catel de usturoi
sare
piper
putin marar tocat fin

Mod de preparare:

1. Fierbe conopida in apa cu sare. Scurge apa cand este bine fiarta si striveste conopida cu o furculita.

2. Separat, pune o nuca de unt intr-o tigaie si catelul de usturoi taiat foarte fin. Adauga o lingura cu faina si, imediat ce se leaga, pune laptele si inca o canita cu apa, din apa in care a fiert conopida. Lasa sa fiarba putin si adauga smantana. Pune conopida in sos, adauga mararul fin tocat, sare, piper si, daca mai crezi ca este necesar, putina smantana. Se serveste fierbinte.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro