Cozonac cu crema de nuci
Desert / 21.04.2013

Ingrediente

1 kg faina,4 galbenusuri de ou,200 gr margarina,200 gr zahar,700 ml lapte,1 cub de drojdie,un praf de sare,coaja de la o lamaie,500 gr miez de nuca,2 albusuri,200 gr zahar

Mod de preparare

Se pregateste maiaua.Se pune faina cernuta intr-un castron,se adauga maiaua ,,galbenusurile frecate cu praful de sare,laptele caldut,margarina topita si coaja rasa de lamaie.se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora.Intre timp se pregateste umplutura.Se macina miezul de nuca si se amesteca cu zaharul si albusurile batute spuma.Se ia din aluat jumatate,se intinde o foaie si se pune jumataete din cantitatea de nuca.Se obtin 2 cozonaci care se pun in tava,se ung cu galbenus si se dau la cuptor.pentru circa 1 ora.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro