Pasca
Desert / 21.04.2013

Ingrediente

3 oua 60 g unt topit 1 praf de sare 300 g zahar 500 g faina alba 2 pliculete zahar vanilat 100 g stafide 2 linguri smantana 6 galbenusuri de ou 250 ml lapte cald 5 g drojdie uscata 1 coaja de lamaie 30 g gris 1 esenta de rom 700 g branza dulce de vaci

Mod de preparare

Un deliciu pe masa de paste. Prepara pasca, o reteta de Pasti din bucataria romaneasca. Posteza si tu retete culinare, retete cu poze aici! Se face o coca din: lapte caldut,unt topit, 2 galbenusuri de ou, 150 gr de zahar, sare, drojdie, faina si coja de lamaie. Aluatul se framanta cca 30 min,apoi il acoperim cu un prosop si il punem intr-un loc cald la dospit. Cat aluatul dospeste noi pregatim branza astfel: 700 gr branza de vaci,2 oua,4 galbenusuri de oua,150 gr zahar,coaja de lamaie,esenta de rom, zahar vanilat, 30 gr gris,100 gr stafide, 2 linguri de smantana. Se pun toate ingredientele intr-un bol si le amestecam bine pana devine ca o pasta (se pot amesteca si cu mixterul). Pregatim o tava pt copt (cu margini detasabile, ex pt tort), o ungem cu putina margarina si punem hartie pentru copt. Impartim aluatul in 2 bucati egale iar dintr-o bucata intindem o foaie cat tine partea de jos a tavi. Punem peste aluatul din tava compozitia de branza. Cealalta bucata de aluat o impartim in 3 bucati si le rulam pe maini pana obtinem 3 siruri lungi cat diagonala tavi. Impletim cele 3 siruri si le punem peste branza pe margine. Batem un ou cu o lingurita de zahar si il intindem pe toata suprafata (branza si aluat). Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 min, apoi reducem temperatura la minim si lasam sa se coaca inca 20 min.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro