Halva turcească, un desert ca în copilărie
Ingrediente
4 linguri cu făină
100 g unt
150 g de zahăr
500 ml apă
esenţă de vanilie după gust
Mod de preparare
Cine a mâncat aşa ceva când era copil nu a uitat niciodată acest desert cu gust de caramele. Halvaua turcească e uşor de preparat: mai întâi faci un sirop, adăugând zahărul şi esenţa de vanilie în apă. Amestecă bine şi lasă-l la fiert.
Topeşte untul separat, iar când e fierbinte adaugă făina şi mestecă încet până devine maronie. Toarnă uşor siropul peste făina prăjită, dar ai grijă să mesteci continuu, ca să nu facă cocoloaşe, şi fierbe halvaua până când aceasta capătă consistenţa unei creme aproape solide.
După ce se răceşte, halvaua turcească se taie în porţii şi se poate servi cu pudră de zahăr presărat deasupra sau cu miez de nucă.