Pui în crustă de parmezan şi usturoi
Ingrediente
6 jumătăţi de piept de pui, dezosate şi fără piele
2/3 cană cu parmezan ras
1 căţel de usturoi, pisat
1 cană cu pesmet
2 linguri cu ulei de măsline
1 linguriţă cu frunze uscate şi mărunţite de busuioc
un vârf de linguriţă cu piper negru măcinat
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius.
Unge o tavă pentru copt.
Amestecă uleiul de măsline cu usturoiul pisat.
Într-un alt bol, amestecă pesmetul, parmezanul, busuiocul şi piperul.
Înmoaie pe rând fiecare bucăţică de piept în uleiul cu usturoi, apoi dă-l prin amestecul de parmezan.
Aşază bucăţile de pui pe tavă şi presară deasupra cea a mai rămas din amestecul de parmezan.
Lasă la cuptor timp de 30 de minute sau până când pieptul de pui este bine pătruns.
As zice pentru toate mamicile sa mai adauge umpicut de ulei de masline. cam 3-4 linguri de ulei.mie mia iesit mai gustos asa :)